...

Eerste Zwolse sociaal coöperatieve ondernemers gaan van start!

Hoera! De eerste groep van 8 ondernemers – onder de naam van de sociale coöperatie Expeditie 038 – is een feit. Dit is een fantastisch initiatief dat kansen biedt aan ondernemers, waaronder Petra Hovestad.

Petra Hovestad: Een Nieuw Begin

Petra Hovestad, een moeder van jonge kinderen die momenteel in de bijstand zit, was het thuiszitten zat en wilde graag voor zichzelf beginnen. Ze wist alleen niet hoe ze dit moest aanpakken. Gelukkig kwam Expeditie 038 op haar pad en bood haar de unieke kans om te ontdekken of het ondernemerschap bij haar paste. Het beste van alles was dat ze geen grote investeringen hoefde te doen en haar uitkering mocht behouden. Voor Petra betekent dit meer dan alleen moeder zijn; ze heeft nu weer een nieuw doel in haar leven.

Een Feestelijke Afsluiting met Wethouder Paul Guldermond

Om de succesvolle afronding van de ondernemerstraining te vieren, speciaal ontwikkeld voor sociale coöperaties, kregen de nieuwe Zwolse ondernemers een certificaat uitgereikt. Dit certificaat werd overhandigd door Erna Smeekens en Hans Udo, de bedenkers van het concept en trainers die door het hele land deze training geven.

De feestelijke afsluiting werd bijgewoond door Wethouder Paul Guldermond. Hij luisterde aandachtig naar de bedrijfspresentaties van de kersverse ondernemers en sprak naderhand met hen. Dit toont aan dat de gemeente Zwolle betrokken is bij het stimuleren van ondernemerschap en het ondersteunen van lokale initiatieven.

Kansen voor Iedereen

Het succes van de sociale coöperatie Expeditie 038 en de inspirerende verhalen van ondernemers zoals Petra Hovestad tonen aan dat er kansen liggen voor iedereen, ook voor mensen die momenteel in de bijstand zitten. Door middel van de juiste ondersteuning en training kunnen zij hun ondernemersdromen verwezenlijken en een nieuw doel in hun leven vinden. Expeditie 038 is een prachtig voorbeeld van hoe gemeenschappen samen kunnen komen om ondernemerschap te stimuleren en mensen te helpen hun potentieel te benutten.


Post Tags :

Deel artikel :

Rudolf Everduim
Als sociaal ondernemer geeft het Rudolf energie om mensen daadwerkelijk verder te helpen, op persoonlijk vlak of op het niveau van de organisatie, rekening houdend met doelperspectieven, wensen, behoeften. Hoe? Door het bieden van een luisterend oor, in kaart te brengen wat echt nodig is en het maken van een directe vertaalslag naar een maatwerk aanbod, dit in te zetten en impact te realiseren. En daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bij Expeditie 038 mag je blijven in de bijstand en toch aan je eigen bedrijf werken. We zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat je veilig kunt starten en een succesvol bedrijf kunt opzetten

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Neem contact op

Benieuwd of Expeditie 038 iets voor jou is? Kom gerust eens bij ons op de koffie! We denken graag met je mee!

Aanmelden

Laat je gegevens achter om een vrijblijvend  intakegesprek met ons in te plannen.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.