Vivian

Expeditie 038 Vivian

Vivian Revi Wood - Houdt van hout; “Ik heb het nog nooit gedaan, maar weet dat ik het kan''

Haar opa speelde in haar kindertijd een belangrijke rol, hij was vaak bezig met klussen en was erg handig. Het was altijd heel fijn en gezellig bij mijn opa. Ik kon lekker mijzelf zijn! Ik heb me altijd anders gevoeld, dacht altijd ik ben een meisje maar ik doe echt jongensdingen. Dat wordt nu gelukkig steeds normaler. Ook was ik een rare vogel in de klas, die altijd enorm uitpakte met over the top surprises; ”Van kleins af aan ben ik, in van alles creatief. Dat is gelukkig nooit tegengehouden, dat scheelt.”

Ze herinnert zich een van de eerste creaties nog goed, de poef op haar slaapkamer vond ze niet mooi. Die ging ze al improviserend opnieuw stofferen. Soms werden mijn ouders een beetje ”gek van mij,” lacht ze. Stil zitten is er niet bij, ze wil het liefst bezig zijn. Aan vrienden en familie geeft ze altijd zelfgemaakte cadeaus en decoraties. Ook zelf klussen doet ze graag en vrienden vragen haar vaak om hulp. ”Ik heb het mezelf allemaal geleerd, door te kijken en te doen.” 

Wat ze gemist heeft is een gerichte vakopleiding. Toen ik erachter kwam dat deze bestond raakte ik zwanger van mijn zoon Eden en toen was het voor dat moment te laat. Ze voedt hem vanaf dag één alleen op. Dit ging ten koste van haar baan bij een grote doe het zelf zaak. Zelfstandig ondernemen is voor haar dan ook een uitkomst! 

Transformeren op haar manier​

Het vooral zelf doen maakt haar manier van werken en creëren heel authentiek; ” Eerst zelf kijken of ik eruit kom en dan zeiken”, zegt ze lachend. Ook met de keuze voor gereedschap gaat dat zo en ontdekt ze hoe iets het best voor haar werkt. Transformeren van dingen is haar tweede natuur. Overal waar ze loopt kijkt ze om zich heen en krijgt ze ideeën of inspiratie om het anders te doen of leuker te maken. Er schuilt een architect in haar.

Ook voor het maken van outfits voor Eden draait ze haar hand niet om. Tovert hem zo om in een echte piraat. Noemt ze een klein dingetje. Groot is haar creatiekracht dat alsmaar doorgaat met leuke transformaties verzinnen voor meubels en het maken van mooie interieurs. “Ik ben heel erg een plaatjes denker, zie hoe ik iets wil en wat ik daarvoor nodig heb, of iets haalbaar is en hoe ik het kan doen. Ik ga dan meteen op zoek naar spullen en gelijk aan de slag.
Elk kastje wat ik maak heeft een andere uitstraling, Ikea is standaard, mijn werk is uniek, is maar één stuk van. Mijn stijl is retro en industrieel. Ze hoopt in de toekomst iets te maken wat nog niet bestaat. En dat ze de rust en tijd hiervoor krijgt. Ondertussen heeft haar pa bevestigt dat ze superhandig is. ”Je bent zo creatief en kunt zoveel, doe er wat mee!” Daar helpt Expeditie 038 haar nu bij.

AANMELDEN

LAAT JE GEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP OM EEN INTAKE IN TE PLANNEN.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?