Petra

Petra High tea Express Zwolle

"Dromen mag dus dat blijf ik lekker doen. We zien wel wat daarvan realiteit wordt en wat niet. Ik had nooit gedacht dat ik al zo ver zou komen als waar ik nu sta"

Bakken helpt mij om dat te doen waar ik blij en rustig van wordt
Petra haar uitbundige enthousiasme in de groep ondernemers valt op. Ze staat heel positief in de kans die haar geboden wordt binnen Expeditie 038 en pakt deze voortvarend op. Nu kan ze haar passie voor het blij maken van mensen met haar lekkere taarten en hapjes echt handen en voeten geven. 
Vroeger kon ze nog geen cake bakken; ”Ik heb mezelf alles aangeleerd en in de horeca gewerkt. Maar dat ging niet samen met het krijgen van kinderen.” Van schoonmaakwerk werd ze daarna niet gelukkig en na een depressie besloot ze om alleen dingen te gaan doen die ze echt leuk vindt. En dat was taarten bakken!
Ze beaamt dat je anderen blij kunt maken met dat waar je zelf blij van wordt. Haar leerschool was de keuken van een restaurant in de kringloopwinkel. “Hier kon ik mezelf zijn en zoveel dingen zelf bedenken en maken. Zoals high tea’s waar ik al mijn creativiteit in kwijt kon. En taarten voor in de vitrine. Gasten in de zaak vroegen of ik dit zelf had gemaakt, het kon volgens hen wel bij de bakker vandaan komen. Ja die positieve feedback deed mijn passie alleen maar groeien, waardoor je ook steeds beter word.”

“Vroeger wou ik straaljagerpiloot worden, was echt mijn droom. Ik was een slimme meid maar niet slim genoeg om de VWO af te maken. Ben onverwacht moeder geworden en heb nu een dochter van 11 en nog twee kleintjes van 1 en 2 jaar.” Met hulp van Expeditie 038 is er voor hen kinderopvang geregeld waardoor ze haar handen vaker vrij heeft.

Alles wat ik heb meegemaakt heeft geleid tot wat ik nu ben

Haar taart, broodjes en salades voor de High Tea zijn uniek, doordat ze alles zelf maakt en zelf combinaties van ingrediënten verzint. “Dat maakt het ook zo leuk om te doen. Ook de ranja voor de high ranja kinderfeestjes maak ik zelf van vers fruit. Voor nu wil ik dat blijven doen, niets uit een pakje, alles zelf doen.”
Petra’s product pitch is duidelijk:

Ik ben de High Tea Express van Zwolle die drie soorten high tea biedt. Peet’s High Tea, een vegan High tea en suikervrije High tea. En voor de kinderen heb ik een High Ranja. Alles wordt bezorgd met de bakfiets. Je kan je bestelling op twee manieren aangeleverd krijgen. Tot aan de drempel met instructies van de hapjes. Maar je kunt er ook voor kiezen om alles door mij te laten verzorgen, inclusief afwas. Ook voor de kinderen kan het met of zonder aankleding, met of zonder bakken van cupcakes onder begeleiding van mij.


Haar doel is duidelijk, ze wil met drie jaar uit de uitkering zijn en zichzelf kunnen onderhouden met dit bedrijf. En ook zou ze het leuk vinden om uiteindelijk personeel te krijgen en hier leiding aan te geven; “Dat kan ik wel! Niet dat ik nu een speciale high tea zaak wil openen want dat gaat niet lopen. Mijn concept zoals het nu is blijft. Ik denk wel als ik een pand kan huren met een goeie keuken erin we meer dingen kunnen doen zoals grotere evenementen en bakfestijnen. Tegen die tijd ben ik wat bekender door mijn high tea’s en zullen mensen wat meer van mij willen kopen.”
Alles wat ik heb meegemaakt heeft geleid tot wat ik nu ben


Ze vervolgt vol passie: “Dromen mag dus dat blijf ik lekker doen. We zien wel wat daarvan realiteit wordt en wat niet. Ik had nooit gedacht dat ik al zo ver zou komen als waar ik nu sta. Het is begonnen met een droom en ik heb nu zoveel stappen gezet dat het realiteit is geworden. Natuurlijk sta ik nog in de opstartfase, maar het is niet meer alleen erover fantaseren. Juist omdat je doelen stelt en die ook wilt halen komt mijn bedrijf dichterbij.” 

Het lijkt haar leuk om vanuit de opbrengsten weer investeringen te doen zoals het volgen van een opleiding patisserie. Dan kan ze naar een hoger niveau groeien. Stappen maken is een energie boost voor haar: ‘Het is alles of niks voor mij en als het teveel is maak ik wel weer pas op de plaats. Dat heb ik wel geleerd.”
Wat ze ook heeft geleerd is dat ze niet meer afhankelijk wil zijn van een ander; “Ik ga moeilijke dingen nu echt aan en heb de kans op een beter leven waarin mijn kinderen het gevoel hebben dat ze trots op me zijn.

De producten van Petra's

AANMELDEN

LAAT JE GEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN CONTACT MET JE OP OM EEN INTAKE IN TE PLANNEN.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?