...

Streven naar een Inclusieve Arbeidsmarkt: De Impact van Sociale Coöperaties

In een recent en inspirerend interview tussen Rudolf Everduim, voorzitter van Expeditie 038, en Movisie, een vooraanstaande organisatie die zich inzet voor sociale vraagstukken, wordt een belangrijk onderwerp besproken dat ons zeer nauw aan het hart ligt: het streven naar een inclusieve arbeidsmarkt.

Inclusie op de arbeidsmarkt

Het artikel van Movisie, getiteld “Weg naar een inclusieve arbeidsmarkt: hoe verlagen sociale coöperaties drempels?”, gaat dieper in op de inspanningen van sociale coöperaties en hoe zij het verschil kunnen maken voor kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt. Bij Expeditie 038 zijn we sterk overtuigd van de kracht van sociale coöperaties als katalysator voor verandering op de arbeidsmarkt. Sociale coöperaties spelen een essentiële rol bij het creëren van gelijke kansen voor mensen, ongeacht hun achtergrond, vaardigheden of beperkingen. Deze coöperaties bieden niet alleen werkgelegenheid, maar ook een ondersteunende omgeving waarin individuen kunnen groeien, hun vaardigheden kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd kunnen voelen.

De rol van sociale coöperaties

In het interview benadrukt Rudolf Everduim hoe sociale coöperaties niet alleen banen creëren, maar ook gemeenschappen vormen waarin mensen zich betrokken en gewaardeerd voelen. Door te focussen op de sterke punten en talenten van individuen, helpen sociale coöperaties hen om hun volledige potentieel te benutten. Dit draagt niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar versterkt ook hun positie op de arbeidsmarkt.

Succesvolle sociale coöperaties

Het artikel van Movisie biedt waardevolle voorbeelden van succesvolle sociale coöperaties die zich inzetten voor inclusie. Deze coöperaties werken nauw samen met lokale gemeenschappen, bedrijven en instanties om duurzame oplossingen te vinden voor maatschappelijke uitdagingen. Ze laten zien dat het mogelijk is om een inclusieve arbeidsmarkt te realiseren door het creëren van gelijke kansen en het erkennen van de waarde die ieder individu te bieden heeft.

Lees het volledige artikel van Movisie

Benieuwd naar het volledig artikel van Movisie? Deze kan je hier lezen!

Post Tags :

Deel artikel :

Rudolf Everduim
Als sociaal ondernemer geeft het Rudolf energie om mensen daadwerkelijk verder te helpen, op persoonlijk vlak of op het niveau van de organisatie, rekening houdend met doelperspectieven, wensen, behoeften. Hoe? Door het bieden van een luisterend oor, in kaart te brengen wat echt nodig is en het maken van een directe vertaalslag naar een maatwerk aanbod, dit in te zetten en impact te realiseren. En daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bij Expeditie 038 mag je blijven in de bijstand en toch aan je eigen bedrijf werken. We zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat je veilig kunt starten en een succesvol bedrijf kunt opzetten

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Neem contact op

Benieuwd of Expeditie 038 iets voor jou is? Kom gerust eens bij ons op de koffie! We denken graag met je mee!

Aanmelden

Laat je gegevens achter om een vrijblijvend  intakegesprek met ons in te plannen.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.