...

Jory –  Wil haar talent om goed te kijken doorgeven via haar portretten en workshops

Om Jory en haar werk te omschrijven kun je het best met haar over haar schilderijen praten. Ze gaat voor emotie en uitdrukking in haar werk en is daar volgens anderen heel goed in.

Haar werk begon met portretten van artiesten. Later koos ze voor acteurs en actrices. Dit vanwege de uitdrukkingen op hun gezicht, die natuurlijk geacteerd zijn maar wat een kunst op zich is. Zo inspireert Jack Nickolson haar met zijn authentieke kunstvorm; “die kwaadaardige blik die hij neerzet en je gewoon ziet.’  Haar krachtige portret van hem, uit de film de Shining, werd gelijk door iemand gekocht toen ze dit toonde bij een presentatie van de eerste ondernemers van Expeditie 038. 

Waarom gaan schilderen

Aandacht voor tekenen zal er al jong in, maar later dan bij haar klasgenootjes. En daar begon al de kunst van het kijken, namelijk met afkijken. “Hoe doen zij het? Later wordt het een stukje van je identiteit, want dan kun je het goed en hoort het bij je.”
Eerst begon ze met tekenen. Pas veel later in haar leven begon ze met acrylverf op doek portretten te schilderen. Iets wat haar aardig goed afging. En dus besloot ze om daarmee verder te gaan.

Het is mijn bedoeling om echtheid In mijn portretten te brengen. 

“In de workshops die ik geef moeten mensen goed gaan kijken hoe iemand eruitziet. Als je gaat schilderen en goed leert kijken, dan ga je het waarderen hoe iemand er echt uitziet. Ik vind het mooier om een oud model te portretteren dan een jong en mooi model. Zoveel mogelijk realiteit dus, hoe mensen echt zijn.”

Ze vindt haar eigen werk nu nog niet naar wens en wil eigenlijk naar nog een rauwer beeld, meer drama. “Maar wel zo dat je het nog mooi vindt. Ik wil in lelijke dingen het mooie zien. En andersom ook.” Haar portretjes van naakt-ratjes geven dit goed weer. Sommigen vinden ze schattig, anderen naar. 

Waarom zou ik een schilderij van Jory willen hebben of bij haar een schilderworkshop volgen? 

Jory geeft workshops en maakt werk in opdracht. Het liefst verkoopt ze als vrij schilder haar werk, hier houdt ze echt van. Maar ze vindt het ook leuk om mensen op pad te helpen. Wat ze je leert met haar schilderworkshops is, door beter te kijken het pure in de mens te zien. En dat de verhoudingen kloppen. 

Andere mensen leren schilderen geeft een doel aan haar leven. “Ik kan mensen iets van mijn talent meegeven. Dat geeft mij een voldaan en nuttig gevoel.’

Post Tags :

Deel artikel :

Rudolf Everduim
Als sociaal ondernemer geeft het Rudolf energie om mensen daadwerkelijk verder te helpen, op persoonlijk vlak of op het niveau van de organisatie, rekening houdend met doelperspectieven, wensen, behoeften. Hoe? Door het bieden van een luisterend oor, in kaart te brengen wat echt nodig is en het maken van een directe vertaalslag naar een maatwerk aanbod, dit in te zetten en impact te realiseren. En daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bij Expeditie 038 mag je blijven in de bijstand en toch aan je eigen bedrijf werken. We zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat je veilig kunt starten en een succesvol bedrijf kunt opzetten

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Neem contact op

Benieuwd of Expeditie 038 iets voor jou is? Kom gerust eens bij ons op de koffie! We denken graag met je mee!

Aanmelden

Laat je gegevens achter om een vrijblijvend  intakegesprek met ons in te plannen.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.