...

Passie vinden in de bijstand? Wij geven je 5 handige tips!

Als je in de bijstand zit, kan het soms moeilijk zijn om je passie te ontdekken. Het kan voelen alsof je geen mogelijkheden hebt om alles uit jezelf te halen en vastzit. Gelukkig zijn er manieren om je passie te vinden en jezelf te ontwikkelen, ook als je in een financieel uitdagende situatie zit. In deze blog delen we 5 tips die je helpen om jouw passie te ontdekken terwijl je in de bijstand zit.

1. Zelfreflectie: Ken jezelf

Voordat je je passie kunt ontdekken, is het belangrijk om jezelf beter te leren kennen. Neem de tijd om na te denken over je interesses, sterke punten en wat voor jou belangrijk is. Wat vind je leuk om te doen? Waar ben je goed in? Wat geeft je energie? Waarover krijg je vaak complimenten van anderen? Door deze vragen te beantwoorden, krijg je inzicht in jouw mogelijke passies.

2. Leer en probeer!

Een goede manier om je passie te ontdekken, is door nieuwe dingen te proberen. Op platforms zoals YouTube vind je veel gratis cursussen, tutorials en webinars waardoor leert en inspiratie kan opdoen. Daarnaast kun je ook deelnemen aan fysieke activiteiten en workshops om te ontdekken wat jou het meest aanspreekt.

Door te experimenteren krijg je steeds meer inzicht in jezelf en kom je steeds dichter bij het vinden van jouw ware passie.

4. Blijf positief en gemotiveerd

Het is begrijpelijk dat het ontdekken van je passie als je in de bijstand zit, soms ontmoedigend kan zijn. Er kunnen tegenslagen zijn en momenten waarop je je afvraagt of het allemaal de moeite waard is. Het is juist dan belangrijk om positief te blijven en jezelf gemotiveerd te houden. Omring jezelf met inspirerende mensen, lees boeken of luister naar podcasts die je motiveren en je helpen om vol te houden. Geloof in jezelf en weet dat je, met de juiste inzet en doorzettingsvermogen, jouw passie kunt ontdekken en nastreven.

5. Creëer je eigen kansen

Informeer bij lokale instanties of er programma’s zijn die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van jouw passie. Misschien zijn er subsidies of trainingen beschikbaar die je kunt benutten. Door actief te zoeken naar kansen binnen de bijstand, kun je een weg vinden naar het volgen van jouw passie.

Het vinden van je passie creëert ook kansen. Ondernemerschap kan een geweldige manier zijn om je passie na te streven en tegelijkertijd je financiële situatie te verbeteren. Doe onderzoek naar jouw passie en kijk of er een markt voor is. Ontwikkel een plan en begin klein. Door stap voor stap te werken aan jouw passie, kun je geleidelijk groeien en succes behalen.

Van passie naar onderneming

Expeditie 038 helpt jou in samenwerking met de gemeente Zwolle om van jouw passie een succesvolle onderneming te maken. Bij Expeditie 038 hanteren we een unieke aanpak. In tegenstelling tot andere organisaties die startende ondernemers ondersteunen, zijn wij toegankelijk en leggen we geen druk op onze deelnemers. Je hoeft geen ingewikkelde boekhouding te leren en als iets niet meteen lukt, hoef je niet bang te zijn je uitkering te verliezen. Wij willen dat je je kunt concentreren op je persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken van je ondernemersvaardigheden, zonder beperkingen.

Ons doel is om jou te helpen jouw passie om te zetten in een levensvatbaar bedrijf. Of je nu graag kookt, tekent of websites bouwt, wij staan voor je klaar om je te begeleiden op je ondernemersreis. We bieden workshops, cursussen en deskundige begeleiding om je te helpen groeien en je vaardigheden verder te ontwikkelen.

Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden om van jouw passie een eigen bedrijf te maken.

Post Tags :

Deel artikel :

Rudolf Everduim
Als sociaal ondernemer geeft het Rudolf energie om mensen daadwerkelijk verder te helpen, op persoonlijk vlak of op het niveau van de organisatie, rekening houdend met doelperspectieven, wensen, behoeften. Hoe? Door het bieden van een luisterend oor, in kaart te brengen wat echt nodig is en het maken van een directe vertaalslag naar een maatwerk aanbod, dit in te zetten en impact te realiseren. En daarmee een belangrijke bijdrage te leveren aan mens en maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over ons

Bij Expeditie 038 mag je blijven in de bijstand en toch aan je eigen bedrijf werken. We zorgen ervoor dat je de juiste begeleiding krijgt, zodat je veilig kunt starten en een succesvol bedrijf kunt opzetten

Nieuwste artikelen

Nieuwsbrief

Neem contact op

Benieuwd of Expeditie 038 iets voor jou is? Kom gerust eens bij ons op de koffie! We denken graag met je mee!

Aanmelden

Laat je gegevens achter om een vrijblijvend  intakegesprek met ons in te plannen.

Ik wil
Contactgegevens ondernemer
Contactgegevens bedrijf
Wanneer kunnen we het best contact met je opnemen?
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.